4 Ağustos 2012 Cumartesi

Kadraja Takılanlar...

Yeni aldığım kitaplarım her zaman yerleştirilene kadar televizyonun yanında durur... 
Bende bir süre önce aldığım Can Yayınları'nın indirimli kitap kampanyasındaki ganimetlerimi haaaaalihazırda kütüphaneye yerleştiremeyip izlediğim filmde de çok hoş kareler görünce neden kadraja hapsetmeyeyim diye düşündüm... 

Sizlerde denemek istemez misiniz?


Görmüş olduğunuz sırt Keira Knightley'e ait... 



Film : Tehlikeli İlişki ' 11
Yönetmen : David Cronenberg
Tür : Dram / Gerilim
Özet : 
1904 yılında geçen hikaye, psikanalist Carl Jung ile hastası Sabina Spielrein arasında doktor-hasta ilişkisiyle başlayan ve daha sonrasında ise Freud'un da dahil olacağı çalkantılı bir ilişkiye dönüşen bir aşk üçgenini anlatıyor. Evli ve eşi bebek bekleyen Carl Jung, akli dengesi yerinde olmayan Sabina üzerinde Freud’un tartışmalı tedavi yöntemini ilk kez uygular; fakat tedavi ilerleyen aşamalarında Sabina ile yakınlaşmaktan kaçamaz. Bu üçlü ilişki gerilimi artırırken, Freud ve öğrencisi genç Jung'un arası da açılacaktır. 

Sigmund Freud ve Carl Gustav Jung gibi psikanaliz dünyasının iki büyük ismini aynı çatı altında buluşturan yapımda Cronenberg'in vazgeçilmez oyuncularından Viggo Mortensen Freud'u, Michael Fassbender Jung'u, Keira Knightley ise Sabina Spielrein'i canlandırıyor.

Film, John Kerr'in "The Talking Cure" adlı oyunundan, Oscar ödüllü senarist Christopher Hampton tarafından sinemaya uyarlandı. Venedik Film Festivali'nde Altın Aslan için yarışan film, eleştirmenlerden de büyük övgü topladı.

6 yorum:

  1. Ne güzel olmuş bu fotoğraflar, çok iyi bir fikir (:

    YanıtlaSil
  2. aldığın ganimetlerin çok güzel canım..keyifli okumalar diliyorum..filmin konusuda hoşuma gitti..güzel filme benziyor..paylaşım için teşekkürler canım..

    YanıtlaSil
  3. keira knightley i nerede görsem tanırım arkadan görünce bile tanıdım :D

    YanıtlaSil
  4. blogunla yeni tanışıyorum , geç kalışımın kusuruna bakma ne olur.Keyfle okuman dileğiyle...

    YanıtlaSil

dosttan nameler...